PROCES NARUDŽBE

Tvrtka Delecto se bavi veleprodajom i maloprodajom. Narudžbu tj. plaćanje nije moguće izvršiti direktno putem web stranice već je potrebno poslati upit/zahtjev na temelju kojeg Vam šaljemo ostale potrebne informacije (ponudu, raspoloživost, rok isporuke). Ukoliko Vam rok isporuke odgovara narudžba se dalje obrađuje prema dogovoru komercijalista i Vas. Pri slanju upita možete odabrati želite li robu kupiti kao privatna ili pravna osoba (R1).

U slučaju da željeni proizvod nije na raspolaganju, o tome ćemo Vas obavijestiti te ponuditi mogućnost kupnje proizvoda koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najsličniji proizvodu kojeg nije moguće isporučiti.
Također, zadržavamo pravo nenamjerne pogreške u opisu i slici proizvoda. Nastojimo da informacije o artiklima budu točne i ažurne no zbog velikog broja artikala moguće su greške.

NAČINI PLAĆANJA

Naručene artikle možete platiti na tri načina:

  • pouzećem
  • po ponudi
  • kreditnom karticom ili gotovinom.

1. PLAĆANJE POUZEĆEM – opcija plaćanja pouzećem Vam omogućuje da cjelokupan iznos narudžbe podmirite prilikom same isporuke na Vašu adresu. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, te preporučujemo da imate pripremljen točan iznos kako bi primopredaja bila brža. Isporuke vrši dostavna služba Overseas Express.

2. PLAĆANJE PO PONUDI (virmansko plaćanje) – plaćanje je moguće i uplatom po ponudi, što se dogovori u komunikaciji s našim komercijalistima. Na ponudi se nalaze svi potrebni podaci na temelju kojih možete izvršiti uplatu. Uplatu možete realizirati putem internet bankarstva, u poslovnoj banci ili pošti prema navedenim podacima. Po primitku uplate robu šaljemo na Vašu adresu te preporučujemo da nam dokaz o uplati pošaljete na e-mail radi ubrzanja postupka.

3. PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA ILI GOTOVINOM – ovaj način plaćanja moguć je samo u Delecto poslovnicama. Plaćanje je moguće slijedećim karticama: Visa, Mastercard, Maestro, Diners (sve jednokratno).

CIJENE

Sve cijene su izražene u kunama (HRK), u iznosu bez PDV-a, kao i uključenim PDV-om. Izražene cijene vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja upita/narudžbe. U cijenu artikla nisu uračunati troškovi dostave koji će biti posebno navedeni prilikom izrade ponude. Troškovi dostave se ne uvećavaju ukoliko se narudžba isporučuje u nekoliko navrata, ali se mogu uvećati za dodatne troškove koji mogu nastati prilikom dostave (npr. isporuka paletnih pošiljaka). U slučaju da se cijena proizvoda ili troška isporuke tijekom narudžbe promijeni, Delecto će o tome prethodno obavijestiti kupca. Rabate je moguće odobriti na veće količine kao i stalnim kupcima. Zadržavamo pravo na pogreške u cijeni te, u slučaju iste, biti ćete pravovremeno obaviješteni.

ROKOVI ISPORUKE

Dostava robe koja je odmah dostupna na lageru vrši se u roku od 1 do 3 radna dana. Iznimka su rijetko naseljena područja i otoci za koje je potrebno koji dan duže (kao i za paletnu dostavu). Delecto ima veliki lager na kojemu je odmah dostupan određeni dio asortimana, dok je ostalo potrebno naručiti iz uvoza te će u tom slučaju rok isporuke biti nešto duži (uglavnom oko 10 radnih dana).

U slučaju nastupanja „više sile” Delecto ne preuzima odgovornost za eventualna kašnjenja te se obvezuje u najkraćem mogućem roku isporučiti robu.

DOSTAVA

Pakete dostavljamo na područje Republike Hrvatske putem Overseas Express dostavne službe. Dostava proizvoda u inozemstvo moguća je samo po dogovoru.

Troškovi isporuke su sljedeći:

  • za sve narudžbe do 133€ trošak isporuke je 4€ + PDV (5€)
  • za sve narudžbe iznad 133€ isporuka je besplatna

Budite točni i detaljni pri navođenju adrese za dostavu! Ako je primatelj paketa kao adresu isporuke naveo stambenu zgradu, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi primatelj, već samo do ulaza u zgradu. Ako pošiljku nije moguće uručiti primatelju u prvom pokušaju, na adresi navedenoj u prijevoznici ostavlja se obavijest o prispijeću pošiljke. Obavijest sadrži telefonski broj za kontakt radi dogovora o ponovnoj dostavi te je naznačen rok do kada se pošiljka čuva u skladištu prije povrata pošiljatelju.
Molimo Vas da obavezno provjerite ambalažu prilikom preuzimanja paketa. U slučaju oštećenja ambalaže koja upućuju na moguća oštećenja proizvoda, molimo da nas žurno o tome obavijestite.

Ukoliko želite pratiti proces isporuke, slobodno nas možete zatražiti broj pošiljke i link za praćenje.

POVRATI I ZAMJENE

Ako Vam naručeni proizvod iz nekog razloga ne odgovara, možemo izvršiti njegovu zamjenu. Povrat ili zamjena proizvoda je moguća samo ako ste sačuvali original ambalažu, niste skidali original etikete, obuću niste nosili na vanjskim površinama i ako nisu nastala vidljiva oštećenja samog proizvoda. U tom slučaju kupac snosi troškove slanja proizvoda na našu adresu, a prilikom slanja zamjenskog proizvoda kupac je ponovno dužan platiti većinski dio iznosa poštarine (3€ + PDV). Također, ako se utvrdi da proizvod nije u odgovarajućem stanju, kupac mora platiti cjelokupan iznos poštarine od 4€ + PDV, kako bi mu roba ponovno bila poslana na adresu.

Ako se dogodila naša greška prilikom slanja proizvoda, trošak poštarine u oba smjera snosi Delecto (povrat na našu adresu i ponovno slanje zamjenskog artikla).

Naručeni proizvod je moguće zamijeniti u roku od 14 dana od zaprimanja paketa. Molimo Vas da nas prije povrata svakako kontaktirate mailom ili telefonski kako bismo utvrdili sve potrebne detalje. Prilikom povrata proizvoda preporučujemo da na paket jasno istaknute da je riječ o povratu ili zamjeni.

REKLAMACIJE I PRIGOVORI

U slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan isporučenom robom, može uputiti prigovor ili primjedbu. Pisane prigovore možete poslati na e-mail info@delecto.hr s detaljnim opisima i popratnim fotografijama. Rok za reklamacije je 3 mjeseca od datuma računa. Na sve primjedbe i prigovore odgovoriti ćemo u što krećem roku.

Kupac ima pravo na opravdani prigovor u sljedećim slučajevima:

  • isporuka robe koja nije naručena
  • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Delecto se obvezuje u roku od 15 dana od zaprimljenog prigovora u pisanom obliku odgovoriti na prigovor. U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod. U tom slučaju Delecto snosi troškove povrata ili troškove zamjene proizvoda s novim proizvodom.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Delecto se obvezuje na zaštitu privatnosti podataka kupaca tako da prikupljamo samo nužne podatke koji su potrebni za ispunjenje naših obaveza. Našim kupcima dajemo mogućnost izbora žele li ili ne žele da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi djelatnici su također odgovorni za poštivanje načela privatnosti. Podaci koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrsta pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno za stranici i dr.) Delecto ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti i radi poboljšanja same internet stranice.

TISAK ILI VEZ

Tisak i strojni vez dogovaraju se nakon narudžbe i nije uključen u cijenu radne odjeće i majica.

Cijena tiska i strojnog veza ovisi o o bojama, veličinama i pozicijama logotipa ili natpisa, a možete zatražiti okvirnu procjenu cijene slanjem logotipa ili natpisa na info@delecto.hr sa definicijom boje, veličine i pozicija. Jako je važno da natpis i logo šaljete u vektorskom obliku kako ne bi bilo potrebe za dodatnom grafičkom obradom logotipa ili natpisa.